W społeczeństwie wciąż funkcjonuje błędne twierdzenie, według którego słowo „odchudzanie” jest synonimem głodzenia się. W praktyce okazuje się, że to przekonanie nie ma nic wspólnego z realiami. Chcesz zgubić zbędne kilogramy? Zatem zadbaj o właściwie zbilansowane posiłki. Kilka prostych kroków pozwoli Ci zredukować tkankę tłuszczową i jednocześnie poprawić ogólną wydolność organizmu. Po pierwsze – zadbaj o odpowiednie nawodnienie. Optymalną dawką będą 2 litry wody (wody, nie soków, kawy czy herbaty) na dobę. Po drugie – węglowodany. Nie jest prawdą, że w trakcie odchudzania należy z nich całkowicie zrezygnować. Węglowodany są dla nas naturalnym „paliwem”, zaopatrującym organizm w energię. Po trzecie – białko. Każdej diecie powinna towarzyszyć wzmożona aktywność fizyczna, a białko jest niezbędne do regeneracji mięśni po treningu. Po czwarte – tłuszcze. Nie możesz z nich całkowicie zrezygnować. Tłuszcze są bowiem źródłem wielu cennych witamin, których potrzebujemy każdego dnia. Mają też wpływ na regulację metabolizmu.

Więcej podobnych publikacji
Jakie są skutki uboczne stosowania spalaczy tłuszczu?
Kiedy stosować spalacze tłuszczu? Najlepszy czas na ich przyjmowanie
Dawkowanie suplementów wspomagających odchudzanie – czego warto się trzymać?