Ocet jabłkowy to jeden z popularnych, łagodnych i naturalnych środków wspomagających proces spalania kalorii. Ten wodny roztwór kwasu octowego powstającego w procesie fermentacji jabłek ceniony jest przez coraz więcej osób, którym pomaga w ćwiczeniach i ograniczaniu łaknienia. Jego właściwości to pobudzanie wydzielania soków żołądkowych, synteza enzymów trawiennych i przyspieszanie w ten sposób trawienia. Pomaga on także w usuwaniu złogów z organizmu, co daje szybsze widoczne efekty utraty masy ciała. Warto jednak pamiętać, że samo picie octu jabłkowego, bez pozbycia się złych nawyków żywieniowych i treningu, nie spowoduje trwałego efektu schudnięcia.Ocet jabłkowy – jak pić ten roztwór, aby jego działanie było najbardziej skuteczne? Najlepszym sposobem jest rozcieńczenie octu jabłkowego w proporcjach 2-3 łyżeczek od herbaty w szklance przegotowanej, ciepłej wody i popijanie go małymi łykami przez planowanym posiłkiem. Starajmy się przy tym korzystać albo z naturalnych produktów kupionych w sklepach ekologicznych, albo z octu zrobionego samodzielnie, co nie jest trudnym zadaniem.
Więcej podobnych publikacji
Brak efektów odchudzania? Wspomóż się odpowiednim suplementem diety
Głodówka to nie jest sposób na odchudzanie
Co oznacza bezpieczne odchudzanie?