Ocet jabłkowy to jeden z popularnych, łagodnych i naturalnych środków wspomagających proces spalania kalorii. Ten wodny roztwór kwasu octowego powstającego w procesie fermentacji jabłek ceniony jest przez coraz więcej osób, którym pomaga w ćwiczeniach i ograniczaniu łaknienia. Jego właściwości to pobudzanie wydzielania soków żołądkowych, synteza enzymów trawiennych i przyspieszanie w ten sposób trawienia. Pomaga on także w usuwaniu złogów z organizmu, co daje szybsze widoczne efekty utraty masy ciała. Warto jednak pamiętać, że samo picie octu jabłkowego, bez pozbycia się złych nawyków żywieniowych i treningu, nie spowoduje trwałego efektu schudnięcia.Ocet jabłkowy – jak pić ten roztwór, aby jego działanie było najbardziej skuteczne? Najlepszym sposobem jest rozcieńczenie octu jabłkowego w proporcjach 2-3 łyżeczek od herbaty w szklance przegotowanej, ciepłej wody i popijanie go małymi łykami przez planowanym posiłkiem. Starajmy się przy tym korzystać albo z naturalnych produktów kupionych w sklepach ekologicznych, albo z octu zrobionego samodzielnie, co nie jest trudnym zadaniem.

Więcej podobnych publikacji
Jakie są skutki uboczne stosowania spalaczy tłuszczu?
Kiedy stosować spalacze tłuszczu? Najlepszy czas na ich przyjmowanie
Dawkowanie suplementów wspomagających odchudzanie – czego warto się trzymać?