Dieta kojarzy się przede wszystkim z małymi porcjami jedzenia i głodem. Jednak czy na pewno wymaga ona od nas aż takich wyrzeczeń. Czy będąc na diecie rzeczywiście musimy cały dzień chodzić o przysłowiowym listku sałaty. Otóż nie. Jest wiele sycących i mało kalorycznych produktów, które mogą wzbogacić naszą dietę i jednocześnie uchronić nas przed napadami głodu. Takim produktem jest fasola – źródło białka i błonnika. Jest sycąca, a zawiera mało kalorii. Można ją dodawać do zup lub sałatek, które same w sobie też wspomagają odchudzanie. Dzięki dużej zawartości wody skutecznie wypełniają żołądek. Mięso drobiowe i wołowina bogate w białko przyspieszają metabolizm, a jednocześnie są bardzo sycące. Pełna białka jest także komosa ryżowa. Ma go więcej niż mleko i jest bardzo dobrym źródłem żelaza, cynku, selenu, witaminy B i E. Walczyć z głodem pomoże nam jogurt bałkański. Dzięki temu, że ma dwa razy więcej białka niż inne jogurty będziemy dłużej syci, bo dłużej będziemy go trawić. Z pomocą przyjdą nam owoce o dużej zawartości wody i błonnika takie jak arbuz, jabłko, gruszka czy grejpfrut.

Więcej podobnych publikacji
Jakie są skutki uboczne stosowania spalaczy tłuszczu?
Kiedy stosować spalacze tłuszczu? Najlepszy czas na ich przyjmowanie
Dawkowanie suplementów wspomagających odchudzanie – czego warto się trzymać?